Op dinsdag 6 september start het nieuwe seizoen van Schaakclub Westerwolde. We verwachten dan alle leden weer te begroeten met vernieuwde gretigheid om volop te kunnen schaken. Nieuw is dat we als club voortaan op dinsdagavond bij elkaar komen in onze vaste accommodatie de Wilpskamp aan de Sellingerstraat in Ter Apel. Voorheen was dat de maandagavond.

Nieuwe opzet competitie

Ook nieuw is dat we gekozen hebben voor een geheel andere opzet bij het spelen van de interne clubcompetitie. Dit jaar worden drie competities verspeeld in plaats van één. Naast een competitie met de klassieke speelduur, zal er gedurende het hele seizoen tevens een rapidcompetitie en een blitzcompetitie lopen. Leden van de club die inschrijven op twee of drie competities, kunnen dus per avond kiezen in welke van die drie ze hun partij(en) willen spelen. Wel dient in elke competitie tenminste een minimaal aantal partijen te worden afgewerkt.

Meer diversiteit

Op deze manier biedt Schaakclub Westerwolde meer diversiteit in aanbod, dat ook voor liefhebbers van rapid en blitz interessant kan zijn. Voor zover wij weten is deze nieuwe opzet vrij uniek in de Noordelijke schaakwereld. Met name biedt dit een uitgelezen kans voor jongere schakers om hun hart op te halen in het spelen van veel rapid- en blitzpartijen.

Jubileumtoernooi

Schaakclub Westerwolde viert dit jaar haar 85-jarig jubileum. Dat gebeurt onder meer met een aantrekkelijk rapidtoernooi op 8 oktober. Voor meer informatie daarover, zie de andere berichten op deze website, of op de schaakkalender van de Nosbo, de Noordelijke schaakbond.

Nieuwe voorzitter

Eerder dit jaar vond onze club een nieuwe voorzitter in de persoon van Ferdi de Boer (28), tevens de jongste voorzitter in het Nosbo-gebied (Groningen en Drenthe). De vernieuwing van de competitie-opzet is mede te danken aan zijn komst als bestuurder en vaandeldrager van de club.

Kennis maken

Iedereen die (opnieuw) wil schaken, of juist het plezier van schaken wil ontdekken, is van harte welkom op onze clubavonden. Het is wel handig om vooraf even je komst te melden via het secretariaat (schaakclubwesterwolde@ziggo.nl), zodat we rekening kunnen houden met je komst. Het is mogelijk om vrijblijvend maximaal vier avonden deel te nemen zonder verplichting om lid te worden.