Ter gelegenheid van het 85-jarig jubileum van Schaakclub Westerwolde, organiseert onze club een sfeervol open rapid-toernooi op zaterdag 8 oktober in Ter Apel. Alle schaakliefhebbers in Noord-Nederland kunnen zich daarvoor nu al aanmelden via het secretariaat. Gerekend wordt op 36 tot 40 deelnemers, die elkaar zo goed als zeker zullen treffen in poules van 6 of 8 spelers.

Het 85-jarig jubileum van de club is aanleiding om dit jaar verschillende extra activiteiten te organiseren. De eerste daarvan was een intern open toernooitje om het rapid-kampioenschap van onze club, dat eind mei werd gewonnen door Ferdi de Boer. En waarbij vier gastschakers konden worden verwelkomd. Een tweede activiteit is het aanbieden van een gratis zomercursus schaken voor beginners. Daarnaast volgt een speciaal jubileumboekje later dit jaar. De organisatie van het jubileumtoernooi is de belangrijkste extra activiteit dit jaar.

Kloostertoernooien

Schaakclub Westerwolde heeft een stevige reputatie als het gaat om het organiseren van aansprekende schaaktoernooien. Onder de oude naam, Schaakclub Ter Apel, werd tot ver in de jaren ’90 een reeks meerdaagse Kloostertoernooien georganiseerd, met een sterk (internationaal) deelnemersveld. Dat alles onder de bezielende leiding van initiatiefnemer en pionier Heribert Hake, de toenmalige voorzitter van onze club. Velen zullen zich de landelijke publiciteit die daarmee gepaard ging nog kunnen herinneren, of zaten destijds zelf aan de borden.

Met de organisatie van een jubileumtoernooi op 8 oktober, wil de club deze traditie op bescheiden wijze een vervolg geven door de organisatie van een rapid-toernooi. Zo willen we laten zien dat de schaaksport ook aan de randen van het Nosbo-gebied volop leeft. Schaakclub Westerwolde heeft als een van de weinige clubs zeker niet te klagen over gebrek aan belangstelling. Alleen al in de afgelopen 5 jaar konden 14 nieuwe leden uit alle leeftijdsgroepen worden verwelkomd. Ook komend seizoen worden weer enkele nieuwe leden verwacht. Daarmee is de club springlevend.

Aanmelden

Uitgebreide informatie over het oktobertoernooi volgt later op deze website en via verschillende andere media en kanalen. Maar het is nu al mogelijk om je aan te melden voor deelname. Dat kan via een mailtje naar ons secretariaat, via schaakclubwesterwolde@ziggo.nl Je wordt dan ook via de mail op de hoogte gehouden van de ontwikkelingen rond het toernooi.