Op veler verzoek wordt vanaf 7 juni een gratis introductiecursus gegeven voor beginnende schakers. Deze cursus is speciaal bedoeld voor hen (m/v) die graag kennis willen maken met het plezier van schaken. Maar die om welke reden dan ook geen lid zijn van een schaakclub. Speciaal 55-plussers zijn welkom, maar ook wie jonger is kan rustig inschrijven.

Dit initiatief wordt aangeboden door Schaakclub Westerwolde, die dit jaar haar 85 jarig jubileum viert met diverse activiteiten. De cursus wordt gegeven door onze ervaren schaakmentoren, Luit, Henk en John. Een schaakmentor maakt mensen wegwijs in de beginselen van het spel, maar kan daarnaast aan al wat meer gevorderde schakers nuttige tips en advies geven. Ook voor mensen die vroeger al eens geschaakt hebben maar hun kennis willen opfrissen, is deze cursus zeer geschikt.

Aanmelding

De introductie in het schaakspel wordt verdeeld over 4 tot 6 bijeenkomsten van 2,5 tot 3 uur. De bijeenkomsten op dinsdagmiddag in ons vaste thuishonk, gebouw De Wilpskamp (Ter Apel). Nader bericht daarover ontvangt iedereen persoonlijk na aanmelding. Er geldt een eigen bijdrage in de kosten van koffie en thee, de cursus zelf is gratis. Aanmelding kan tot 7 juni via schaakmentor Henk Prins. Bereikbaar via 06 4810 3281 of hjprinsderoo@hotmail.com .

Geheugenfuncties

Schaakclub Westerwolde is een vitaal schaakpodium voor gemeente Westerwolde en omliggende gebieden, met leden in alle leeftijdsgroepen. Doordat schaken steeds meer wint aan populariteit, maakt de club de laatste jaren een sterke ledengroei door. Eén van de redenen dat ook ouderen het plezier in schaken (her)ontdekken, is dat uit divers onderzoek blijkt dat juist dankzij schaken alle geheugenfuncties spelenderwijs gestimuleerd worden. In cognitief langer fit blijven kan het schaakspel een belangrijke rol spelen.