Ter afsluiting van het schaakseizoen organiseerde Schaakclub Westerwolde een open toernooitje, waarbij het clubkampioenschap rapid-schaken 2022 op het spel stond. Voor dit evenement hadden zich 10 eigen clubspelers aangemeld, alsook vier gastschakers. Met een deelnemersveld van 14 spelers kon een volwaardige competitie worden afgewerkt, volgens het Zwitsers systeem. De wedstrijdleiding was in handen van John van der Meijden en Henk Prins.

In een uitstekende en sportieve sfeer werd er gedreven geschaakt bij een speeltijd van maximaal 30 minuten per partij. Voor Ferdi de Boer van SC Westerwolde zag het begin van de zes speelrondes er niet goed uit, omdat zijn eerste partij verloren ging. Pas daarna raakte hij goed op dreef en ging steeds effectiever spelen. Dankzij imponerend aanvalsspel wist hij z’n volgende 5 partijen winnend af te sluiten.

Aangezien er nog twee deelnemers eindigden met 5 punten uit 6 partijen, werden de onderlinge resultaten vergeleken. Toen ook die gelijk bleken, werd gelet op het late tijdstip op de avond besloten tot loting over te gaan. Ook hierin trok Ferdi tot zijn genoegen aan het langste eind. Hij was verheugd met de speciale kampioenstrofee, en zal de geschiedenis in gaan als rapidkampioen 2022 van Schaakclub Westerwolde. Een titel die vorig jaar nog ging naar Koos Draijer (SC Westerwolde).

Jubileumtoernooi

Op zaterdag 8 oktober van dit jaar wordt er ter gelegenheid van het 85-jarig jubileum van onze club een open rapid-toernooi georganiseerd. Alle schakers in noord-Nederland kunnen zich daarvoor nu al aanmelden via het secretariaat. Uitgebreide informatie over dat toernooi volgt later op deze website en via verschillende andere media en kanalen.