Schaken serieus…?

Veel mensen zien schaken vooral als een nogal serieuze aangelegenheid. Het is immers een denksport. Toch klopt dat beeld lang niet altijd met de werkelijkheid. Tijdens onze clubavonden is er volop ruimte voor homor, plezier en onderling contact. Sommige leden komen echt om te schaken, maar anderen beschouwen onze clubavonden vooral als een ontspannen, sociaal moment in de week. En laten we nooit vergeten dat schaken in de allereerste plaats een spel is…!

Verslavend…!

Afgelopen tijd hebben we binnen onze club een flink aantal nieuwe leden begroet. Ook mensen die het spel nog (vrijwel) helemaal moesten leren. Opvallend is daarbij hoe vlot nieuwe schakers de basisprincipes onder de knie krijgen. En ook hoe snel nieuwe leden plezier ontwikkelen in het spel. Daarbij is opmerkelijk hoezeer schaken van hobby kan uitgroeien tot een ware ‘verslaving’. Schaken als passie, die beleving zien we bij veel van onze leden terug. De ervaring leert dat het niveau waarop mensen spelen, daarbij totaal niet uitmaakt.