De afgtrap voor het nieuwe seizoen van Schaakclub Westerwolde is op maandag 6 september. Na twee schaakseizoenen die aanzienlijk beperkt werden door landelijke lockdowns, verheugen we ons er op eindelijk weer eens ongestoord partijtjes en onderlinge competities te kunnen spelen aan het houten bord. Want hoewel sommige schakers zich prima hebben vermaakt met digitaal schaken op internet, werd de klassieke vorm waarin twee tegenspelers aan één houten bord plaats nemen, door veel clubleden steeds sterker gemist.

Diverse competities

Het clubbestuur heeft besloten om dit jaar naast de bekende interne competitie verdeeld over twee poules, ook een soort laddercompetitie op te zetten. Zodat tijdens de clubavonden zo veel mogelijk partijen gespeeld kunnen worden. Daarnaast gaat in oktober ook weer de bondscompetitie van start, waarin gespeeld wordt tegen andere clubteams uit het gebied van de NOSBO (Noordelijke schaakbond). In de tweede seizoenshelft wordt vrijwel zeker weer een rapid-competitie gespeeld. En zowel in december 2021 als in mei 2022 zal er weer een snelschaaktoernooitje verspeeld worden op 1 avond. Zo wordt aan diverse voorkeuren van verschillende schakers volop tegemoet gekomen.

Vrijblijvend kennis maken

Iedereen die interesse heeft in het schaakspel, jong en oud, is van harte welkom tijdens onze wekelijkse clubavonden op maandag in gebouw de Wilpskamp, Ter Apel. Dat geldt zowel voor gevorderde schaakspelers als voor beginners. Natuurlijk is er alle ruimte om vrijblijvend kennis te maken met onze club. Speciaal voor beginners bestaat de mogelijkheid om begeleid te worden door een schaakcoach. En op die manier spelenderwijs kennis te maken met de schaaksport. Of juist om een geliefde hobby van lang geleden nieuw leven in te blazen.

Ledengroei

Schaakclub Westerwolde heeft afgelopen paar jaar maar liefst 10 nieuwe leden kunnen begroeten…! Die sterke groei heeft allerlei oorzaken, maar de uitzonderlijk plezierige sfeer tijdens de clubavonden is een hele belangrijke. Die beginnen om 19.30 uur, maar de inloop is vanaf 19 uur. Wat eerder aanwezig zijn is vaak prettig, zodat er onder het genot van koffie of thee eerst kan worden bijgepraat voordat het schaken begint…! Aanmelding vooraf is niet nodig. Wie liever eerst meer informatie wil, kan altijd bellen met John van der Meijden of Henk Prins. (Zie pagina Contact.) Of stuur een mailtje aan het secretariaat: schaakclubwesterwolde@ziggo.nl.