De jaarlijkse wisselbeker behorend bij het clubkampioenschap over het afgelopen schaakseizoen (2018-2019) is op vrijdag 31 mei tijdens een feestelijke avond uitgereikt. Niet aan één speler dit jaar, maar liefst aan twee schakers. In het eindklassement van gespeelde partijen, waarin alle clubleden tenminste één keer tegen elkaar speelden, eindigden Koos Draijer en Luit Huls precies op gelijke hoogte.

Dit stelde onze club voor een praktisch probleem, waarvoor in goed overleg een prima oplossing werd gevonden. Luit Huls kreeg de wisselbeker voorlopig mee naar huis. Begin januari verhuist deze fel begeerde trofee naar Koos Draijer, waar die blijft staan tot de volgende clubkampioen bekend wordt, in mei 2020. Beide kampioenen kregen ieder ook een kleinere beker mee naar huis, die ze permanent mogen toevoegen aan hun al goed gevulde prijzenkasten. Want zowel Huls als Draijer wonnen in hun lange schaakcarrieres vele prijzen en trofeeën.

Uitzonderlijk

De prestatie van Luit Huls kwam in een uitzonderlijk daglicht te staan, omdat hij veruit de oudste speler van de club is. Met zijn 91 jaar (!), speelt hij tactisch nog altijd zo sterk en constant, dat zijn meeste clubgenoten het tegen hem moeten afleggen. Beide spelers, Draijer en Huls, kregen bij uitreiking van de prijzen veel lof toegezwaaid voor hun spelniveau over de afgelopen 9 maanden. Zowel door Henk Prins (competitieleider), als Herbert van Weerdenburg (secretaris), die bij deze gelegenheid voorzitter John van der Meijden waarnam.

Rapidtoernooitje

Tijdens deze bijzondere en laatste schaakavond van dit seizoen vond ook een rapidtoernooite plaats. Vorige keer was het Bob Bianchi die met de eerste prijs naar huis ging. Dit keer was het Koos Draijer die de rapidtrofee opeiste. Alle schakers speelden 7 korte partijen.

Het nieuwe schaakseizoen begint weer in de eerste week van september. De wekelijkse clubavonden van schaakclub Westerwolde zijn altijd op maandagavond in gebouw De Wilpskamp. Mensen die vrijblijvend kennis willen maken met onze club en het plezier van schaken, zijn altijd van harte welkom.