Een keer per maand schuiven onze leden aan voor een schaaktraining door John van der Meijden. Aan de hand van aantrekkelijke fragmenten uit partijen, vertelt John over alle aspecten van de schaaksport. Daarbij put hij zowel uit partijen die recent zijn gespeeld door clubleden, als uit partijen die indruk hebben gemaakt in de (Nederlandse) schaakhistorie. De schaaktrainingen zijn elke tweede maandagavond van de maand.

Schaakmentor

Daarnaast biedt schaakclub Westerwolde de unieke mogelijkheid om gedurende enige tijd persoonlijke begeleiding te krijgen van onze schaakmentor. Henk Prins is beschikbaar om geïnteresseerden in een aantal wekelijkse sessies de beginselen van het spel bij te brengen. Alleen al zijn enthousiasme werkt aanstekelijk voor iedereen die kennis wil maken met het plezier van schaken.