Eindelijk weer leven in de brouwerij, want de clubavonden van Schaakclub Westerwolde zijn hervat met ingang van maandag 17 januari. Het gedeeltelijk opheffen van de overheidsbeperkingen maakte dit mogelijk. Als club zijn we verheugd dat er weer volop geschaakt kan worden…!

De eerste twee clubavonden van dit nieuwe jaar konden rekenen op veel enthousiasme van onze leden. De sfeer was opgetogen en met gretigheid werd weer plaats genomen aan de borden voor het spelen van partijen.

Inmiddels is ook het spelen van de externe competitie in NOSBO-verband weer hervat. Westerwolde neemt dit jaar deel met één team in de tweede klasse. Gelet op het drietal competitieduels dat moest worden geschrapt in verband met de lockdown, zal er een flinke inhaalslag moeten worden gemaakt. Maar binnen de club lijkt iedereen daar klaar voor.

Nieuwe leden

Ook nieuwe leden kunnen zich nu weer aanmelden bij SC Westerwolde. Wanneer je een beginnend schaker bent, of belangstelling hebt om te ontdekken of schaken ook iets voor jou is, kun je gerust contact opnemen met ons. Binnen de club is o.a. een schaakmentor beschikbaar, speciaal voor (jonge) mensen die vrijblijvend het plezier in schaken willen ontdekken. Op die manier hebben al heel wat van onze leden de smaak te pakken gekregen.

Kortom, we verheugen ons op een nieuw schaakjaar en heten bij voorbaat iedereen welkom die op welke manier dan ook (opnieuw) kennis wil maken met onze club. Wil je eerst meer informatie, bel dan eens met Henk Prins (telefoon 06 4810 3281). Of stuur meteen een mailtje aan ons secretariaat: schaakclubwesterwolde@ziggo.nl.

Gezelligste club

SC Westerwolde staat alom bekend als verreweg de gezelligste schaakclub in de wijde omtrek. Plezier ontwikkelen in schaken staat bij ons centraal, en dat is een van de redenen waardoor de clubavonden in optimale sfeer verlopen. Iedereen is welkom, of je een ervaren schaker of een beginner bent, dat maakt totaal niet uit. We hebben spelers van allerlei leeftijden, dus aarzel niet en neem gerust contact op. Daarnaast is Schaakclub Westerwolde al verscheidene jaren de snelst groeiende club in Groningen en Drenthe, procentueel gezien. Dus ook dat zegt genoeg!