Het nieuwe schaakseizoen van Schaakclub Westerwolde start op dinsdag 15 september. Na een door veel leden betreurde pauze, kunnen de wekelijkse clubavonden gelukkig weer worden hervat. Plaats van samenkomst is de vertrouwde accommodatie in gebouw De Wilpskamp, Ter Apel.

Het bestuur van de club heeft goed nagedacht over de vraag onder welke randvoorwaarden de clubactiviteiten kunnen worden hervat. Er is een protocol met preventiemaatregelen ontwikkeld, voor een veilig verloop van de clubavonden. Daarbij wordt ondermeer rekening gehouden met de landelijke richtlijnen die de KNSB (Koninklijke Nederlandse Schaakbond) heeft opgesteld.

Interne competitie

Sinds maart lagen zowel de interne competitie van de club als de NOSBO-competitie van de Noordelijke schaakbond, noodgedwongen stil. Voor wat betreft de clubcompetitie heeft het bestuur besloten dat de onderlinge competitie, verdeeld over twee poules, geheel wordt uitgespeeld. Zodat voor het einde van dit jaar alsnog een nieuwe clubkampioen bekend zal zijn.

De wekelijkse clubavonden zijn doorgaans op maandag. Alleen de eerste schaakbijeenkomst valt op een dinsdag, 15 september. Daarna wordt er gespeeld op maandag 21 september, maandag 28 september, maandag 5 oktober en op de meeste maandagen die daar op volgen.

Sterke ledengroei

Schaakclub Westerwolde is een bijzondere vereniging met leden met heel uiteenlopende achtergronden en leeftijden. Waar andere clubs in Groningen en Drenthe de laatste jaren kampen met een teruglopend ledenaantal, kent onze schaakclub juist een sterke ledengroei. Dat heeft vooral te maken met de unieke feer binnen de club, waarbij nieuwkomers zich gemakkelijk thuis voelen.

Heb je belangstelling voor schaken, aarzel dan niet eens contact op te nemen met onze club. Je bent van harte welkom om vrijblijvend enkele clubavonden te komen mee maken. Er is altijd wel iemand beschikbaar voor een potje schaak, of om je vertrouwd te maken met de beginselen van het spel. Binnen de club is ook een schaakmentor beschikbaar die beginners in een aantal wekelijkse sessies wegwijs maakt in het spel. Verschillende nieuwe schakers hebben op die manier de smaak snel te pakken gekregen…!

Meer informatie?

Wil je graag meer informatie? Stel je vragen dan gerust via schaakclubwesterwolde@ziggo.nl. Of bel eens met John van der Meijden. Hij zal je graag te woord staan. Zijn telefoonnummer is 0599 – 481 227.