Het bestuur van Schaakclub Westerwolde heeft op 14 maart Luit Huls uit Ter Apel benoemd tot lid van verdienste. Deze bijzondere onderscheiding viel hem ten deel als teken van waardering voor alles wat hij gedurende de 33 jaar dat hij lid is, voor de club heeft betekend.

Behalve voor zijn uitzonderlijke clubtrouw, kreeg Huls veel lof toegezwaaid. Vooral ook voor de manier waarop hij in al die jaren talloze nieuwe leden onder zijn hoede heeft genomen, door hen wegwijs te maken in de beginselen van het schaakspel. Daarnaast heeft hij als assistent-penningmeester ook vele jaren de financiƫle basis onder de club gewaarborgd.

Oorkonde

Voor zijn grote verdiensten voor de club, ontving Luit Huls een speciale oorkonde, een bos bloemen en luid applaus van de overige leden. Ondanks zijn hoge leeftijd van 92, speelt hij nog altijd met veel plezier schaak. Tijdens zijn langjarige lidmaatschap is hij verschillende keren clubkampioen geweest. Daarnaast vertegenwoordigt hij SC Westerwolde al decennia lang in de Nosbo-competitie.