Tijdens een bijzondere ledenvergadering is Ferdi de Boer uit Sellingen verkozen tot nieuwe voorzitter van Schaakclub Westerwolde. Tegelijkertijd trad John van der Meijden terug als voorzitter ad interim. Daarnaast werd Koos Draijer verkozen tot bestuurslid algemene zaken.

John van der Meijden (78) was tot zijn afscheid in december 2018 maar liefst 14 jaar actief als voorzitter van onze club. Echter, reeds enkele maanden later werd een beroep op hem gedaan om op tijdelijke basis terug te keren in zijn oude functie. Intussen werd uitgekeken naar het moment dat een geschikte vervanger zich aandiende.

Jongste voorzitter

Het bestuur is verheugd uiteindelijk in Ferdi de Boer (28) een enthousiaste opvolger te hebben gevonden. Hij is daarmee tevens de jongste voorzitter van alle schaakclubs die zijn aangesloten bij de NOSBO (Noordelijke Schaakbond) in Groningen en Drenthe. Als boegbeeld en ambassadeur zal Ferdi de komende jaren voortvarend gezicht geven aan onze club.

Ledengroei

Schaakclub Westerwolde, 85 jaar geleden opgericht in Ter Apel, prijst zich gelukkig met een gestage ledengroei. Maar liefst 15 nieuwe leden konden worden ingeschreven sinds eind 2016. Ondanks twee moeilijke coronajaren en drie lockdowns, is de club springlevend.

Het bestuur bestaat nu uit Ferdi de Boer (voorzitter), Herbert van Weerdenburg (secretaris), Johan van Ginkel (penningmeester) en Koos Draijer (algemene zaken).