8 maart 2019 – Het eerste team van schaakclub Westerwolde, heeft maandagavond 4 maart in de Nosbo-competitie een onverwacht grote zege geboekt op het tweede team van schaakclub DAC, in Delfzijl. Met tactisch sterk spel en een vastberaden instelling om een overwinning mee naar huis te nemen, werden alle vier partijen gewonnen. Na hun verdienstelijke gelijk spel (2-2) uit tegen koploper Assen in januari, vierden John, Koos, Ferdi en Herbert hun zege op Delfzijl uitbundig. Het eerste team klom hiermee naar de vierde plek in de ranglijst in de tweede klasse-A. Ferdi de Boer staat met 3,5 punten uit 5 partijen zelfs boven aan in het klassement van beste spelers in de tweede klasse-A.

Tweede team

Donderdagavond 7 maart speelde het tweede team van Schaakclub Westerwolde, uit tegen HSP/Veendam-2 in de tweede klasse-B . Een zeer sterk team, waarvan alle vier spelers beschikken over een hoge rating, variƫrend van 1575 tot 1719. En dus bij voorbaat een ongelijke strijd. Ondanks verdienstelijk tegenspel gingen de partijen van Dries, Gijs en Johan van Ginkel regulier verloren. Maar Henk Prins wist niet van opgeven. Zijn partij tegen Kor Drent (rating 1672) op het eerste bord, duurde maar liefst 3,5 uur. Waarbij Henk absoluut kansen op winst voorbij zag komen. Uiteindelijk moest hij helaas toch zwichten in dit pittige schaakgevecht, nadat hij een loper over het hoofd had gezien.