Voor sommige mensen is het tientallen jaren geleden dat ze achter een schaakbord hebben gezeten. Soms was dat in hun jeugd, thuis of op school. Anderen zijn door verhuizing of andere redenen tijdelijk gestopt met schaken. Of hadden eenvoudig geen tijd meer, omdat er andere prioriteiten waren in hun leven. En natuurlijk zijn er ook mensen die nog nooit geschaakt hebben. Hoe dan ook, een ieder die interesse heeft in het schaakspel is van harte welkom bij Schaakclub Westerwolde.

Begeleiding

Of je nu een beginner bent of kunt bogen een roemrijk schaakverleden, iedereen is welkom bij onze club om kennis te maken met het plezier van schaken. Voor de pure beginner is er binnen de club persoonlijke begeleiding beschikbaar van een schaakmentor. In een tijdsbestek van 1 tot 2 maanden ontdek je de basisprincipes van het spel en kun je ervaren of schaken iets voor jou is. Spelers die al iets meer gevorderd zijn, zullen zich snel thuis voelen op onze clubavonden door het spelen van vriendschappelijke partijtjes tegen clubleden.

Vrijblijvend

Voor iedereen geldt dat een kennismaking met de club vrijblijvend is. Daarom hoef je niet meteen lid te worden en is het mogelijk om eerst vrijblijvend 4 of 5 clubavonden gratis bij te wonen. Ook voor jonge of jeugdige spelers zijn er ruime mogelijkheden om te verkennen of schaken bij onze club iets voor hen is. Voor jeugdspelers is er altijd speciale begeleiding van onze schaaktrainer, mentor, of van andere clubgenoten. Heb je interesse, stuur dan gerust een mailtje aan John van der Meijden (zie contactpagina), of bel eens met hem. Hij zal je graag uitnodigen om nader kennis te maken met onze club.

Lid worden

Natuurlijk is het ook mogelijk direct lid te worden van Schaakclub Westerwolde. Dat kan via ons centrale mailadres: schaakclubwesterwolde@ziggo.nl Zie voor meer informatie de pagina Contributie.