Een schaakseizoen bij Schaakclub Westerwolde begint in september en eindigt begin mei. Elk seizoen spelen we een interne clubcompetitie. Daarin spelen alle leden tenminste 1 keer tegen elkaar. Aan het eind van het seizoen wordt daarmee duidelijk wie zich clubkampioen mag noemen. In het seizoen 2017-2018 was dat John van der Meijden.

NOSBO-competitie

Daarnaast spelen 2 teams van onze club mee in een competitie die wordt georganiseerd door de NOSBO, de Noordelijke Schaakbond. Die op zijn beurt weer onderdeel is van de KNSB, de landelijke schaakbond. Onze beide teams spelen 6 tot 7 keer per jaar wedstrijden tegen andere schaakclubs in Groningen en Drenthe. Daarbij staat niet alleen het persoonlijke resultaat centraal, maar vooral ook het teambelang.

Rapidtoernooi

Tenslotte organiseert Schaakclub Westerwolde 2 keer per jaar een intern rapidtoernooi, waarbij wordt uitgemaakt wie de beste snelschaker is van onze club. In mei 2018 was dat Koos Draijer, sinds december 2018 is Bob Bianchi rapidkampioen van onze club.