Een schaakseizoen bij Schaakclub Westerwolde begint in september en eindigt begin mei. Elk seizoen spelen we een interne clubcompetitie, verdeeld over twee poules met indeling naar sterkte. Daarin spelen alle leden tenminste 2 keer tegen elkaar. Aan het eind van het seizoen wordt daarmee duidelijk wie zich clubkampioen mag noemen. In het seizoen 2019-2020 was dat Koos Draijer. Dries Drenth zegevierde in de B-poule.

NOSBO-competitie

Daarnaast spelen 2 teams van onze club mee in een competitie die wordt georganiseerd door de NOSBO, de Noordelijke Schaakbond. Die op zijn beurt weer onderdeel is van de KNSB, de landelijke schaakbond. Onze beide teams spelen elk 6 tot 7 keer per jaar wedstrijden tegen andere schaakclubs in Groningen en Drenthe. Daarbij staat niet alleen het persoonlijke resultaat centraal, maar vooral ook het teambelang.

Rapidtoernooi

Tenslotte organiseert Schaakclub Westerwolde meestal 2 keer per jaar een intern rapidtoernooi, waarbij wordt uitgemaakt wie de beste snelschaker is van onze club. In mei 2021 ging deze titel naar Koos Draijer.