Nieuwe clubnaam

15 januari 2019 – Een extra ledenvergadering heeft op 15 januari unaniem ingestemd met een naamswijziging van onze club in Schaakclub Westerwolde. Tot aan dat gedenkwaardige moment was de 82 jaar geleden opgerichte club bij schaakliefhebbers bekend onder de naam SC Ter Apel.

Het bestuur overwoog dat het vernoemen van een club naar een specifieke plaats of dorp, dateert uit een roemrijk maar ver verleden. Een tijd waarin schaken een populaire volkssport was, en vele dorpen hun eigen club hadden. Dat is al lang niet meer zo, en dus werd het tijd onze clubnaam bij de tijd te brengen.

Daarbij komt dat nu al de helft van onze ca. 20 leden afkomstig zijn uit andere dorpen in de gemeente. Namelijk uit Sellingen, Vlagtwedde, Musselkanaal en Ter Apelkanaal. Een verruiming van de clubnaam sluit beter aan bij deze situatie, en is uitnodigender voor mensen uit de hele regio Westerwolde om eens kennis te maken met onze club.

_________________________________________________________________________________________________________________________

Lid van verdienste

4 december 2018 – Tijdens de jaarlijkse ledenvergadering op 4 december, is Koos Draijer uit Ter Apelkanaal benoemd tot lid van verdienste van onze club. Aan hem viel deze uitzonderlijke onderscheiding ten deel als eerbetoon voor zijn 50-jarig lidmaatschap van SC Ter Apel. Daarnaast heeft hij gedurende 39 jaar de club gediend als penningmeester. Koos was aangenaam verrast, en ontving uit handen van voorzitter Henk Prins een oorkonde en een kistje wijn, als dank voor zijn grote inzet en clubtrouw.

Eenzelfde eerbetoon was er voor John van der Meijden uit Sellingen, die na 14 jaar afscheid nam als voorzitter van de club. Henk Prins memoreerde John’s bijzondere verdiensten. Met name hoe hij gedurende een aantal uiterst moeilijke jaren de club in stand heeft weten te houden. Daarnaast heeft John gedurende 12 jaar ook het secretariaat van de club naar beste kunnen beheerd. Gelet op zijn leeftijd en de sterke ledengroei in de afgelopen 2 jaar, was voor hem het moment gekomen om zijn hamer over te dragen aan opvolger Henk Prins. John blijft aan de club verbonden als schaaktrainer en als speler in het eerste team.